Védőkrízisiben a Barcelona?

Luis Enrique nagyon jól tudja, a Barcelona nem nagy erőssége a védelem...

Mundo Deportivo értesülései szerint a Barcelona edzője, Luis Enrique már a télen megkisérli a védelmet megerősíteni. A Barcelonával több védőt is összboronált a spanyol hírlap.


Aymeric Laporte (Athletic Bilbao)


A baszkok fiatal védője remek választás lenne, ugyanis a szélen és a védelem tegelyében is bevethető. Az Athletic Bilbaonál 91 alkalommal lépett pályára és ezeken a meccseken 4 alkalommal volt eredményes
A 21 éves védő jelenlegi ára a Transfermarkt.de szerint 21 millió euró

Marquinhos (Paris Saint-Germain)


A francia fővárosi gárda védő játékosa is remek választás lenne a katalánok szemében. A brazil a szelső játéktól sem retten meg, annak ellenére, hogy ő is inkább belső védő. A brazil 44 mérkőzésen 4 alkalommal talált be a PSG szineiben.
Ára a Transfermarkt.de szerint 30 millió euró


A kalapban meg Stones (Everton), Alaba (Bayern München) és Gimenez (Atlético Madrid) neve is szerepel

A védelem erősítése nem lenne rossz. Jeremy Mathieu nem nyújtja a legfényesebb formáját és ráadásul védőhöz mérve igen koros is (32), persze ez nem hátrány, csak a sebességében mutatkozik meg. Ugyan a kispadon ott van még Adriano, de ő akár már a télen kölcsönbe távozhat Olaszországba. Adriano honfitársa is bevethető lenne, de Douglas sem a legjobb formájában van és játéklehetőség hiánya miatt a technikája is megkopott. Ugyan Martin Montoya is Barcelona játékos, de ő jelenlel az olasz Internél van kölcsönben és az olaszok már felvetették, hogy meg is vásárolnák a spanyol védőt. A Barcelona legfényesebb kispad csillaga kétségtelen, hogy Marc Bartra. Sajnos ritkán kap játéklehetőséget, de amikor a pályán van, akkor kimagaslik a mezőnyből. Sajnos ő is kevés játéklehetőséget kap és már kapott nem egy felkérést más kluboktól.



Ajánló
Kommentek
  1. Én