Továbbjutás a kupában!

Szerdán játszottuk a visszavágót a Spanyul kupában az Espanyol otthonában

A mérkőzés eléggé unalmasra sikerült. Mindössze kettő találta esett és mind a kettőt a spanyol csatárunk Munir El Haddadi szerezte. A visszavágó előtt kérdéses volt, hogy az odavágón aratott 4-1-es győzelem után mennyire fogja megforgatni a kezdőt Enrique. Nem csak pihentet játékosokat, de szerkezeti változásokat is eszközölt. A védelmünk bal oldalán Mathieu pótolta Jordi Albat a középpályások közül Busquets és Iniesta kapott pihenőt. Luis Suarez 2 mérkőzéses eltiltása miatt nem léphetet pályára.

A mérkőzés első félidejében mi domináltuk a mérkőzést. Nem vállaltunk komolyabb rizikót inkább csak passzolgattunk és támadás csak akkor indítottunk, hogyha nagy terület adódott előttünk. Az Espanyol folytatta azt a durva játékot amit elkezdtek a bajnokságban ellenünk és a Spanyol kupa első mérkőzésén. Az első mérkőzésen 8 darab sárgát és 2 darab pirosat gyűjtöttek be míg ezen a mérkőzésen mindössze 4-et. Pedig sokkal többet is kaphattak volna, de a bíró nagyon elnéző volt. 

Az első találatot a 32. percben szereztük meg amikor Messi gyönyörűen ugratta ki Munirt aki eltolta a kapus mellet a labdát majd higgadtan a kapuba helyezte. Messi a gólpassza előtt pár perccel saját térfélen adott el egy labdát eléggé meleg helyzetben, majd azonnal visszafutva szerelt. 

A második félidőben ugyan ott folytatódott ahol abbahagyták a felek. A Barcelona rutinosan tartotta a labdát és kerülte a sérülés kockázatát. Az Espanyol pedig ugyan olyan kemény játékot játszott mint az első félidőben. A második játékrészben az Espanyolnak mindössze egyetlen ígéretes lehetősége volt amikor Caicedo került helyzetbe, de a fiatal német kapusunk mellet nem tudta elvinni a labdát. A 2. találatra egészen a 87.dik percig kellet várni amikor ismét csak Munir került helyzetbe egy gyönyörű összjáték után. A első gólnál Messi adott gólpasszt itt pedig Aleix Vidal volt az. 

A mérkőzésen nem esett több gól így 6-1-es összesítéssel tovább jutottunk a Spanyol kupa negyeddöntőjében.

RCD ESPANYOL - FC BARCELONA: 0 - 2 (Munir (32',87')

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én