Továbbjutás a kupában!

Szerdán játszottuk a visszavágót a Spanyul kupában az Espanyol otthonában

A mérkőzés eléggé unalmasra sikerült. Mindössze kettő találta esett és mind a kettőt a spanyol csatárunk Munir El Haddadi szerezte. A visszavágó előtt kérdéses volt, hogy az odavágón aratott 4-1-es győzelem után mennyire fogja megforgatni a kezdőt Enrique. Nem csak pihentet játékosokat, de szerkezeti változásokat is eszközölt. A védelmünk bal oldalán Mathieu pótolta Jordi Albat a középpályások közül Busquets és Iniesta kapott pihenőt. Luis Suarez 2 mérkőzéses eltiltása miatt nem léphetet pályára.

A mérkőzés első félidejében mi domináltuk a mérkőzést. Nem vállaltunk komolyabb rizikót inkább csak passzolgattunk és támadás csak akkor indítottunk, hogyha nagy terület adódott előttünk. Az Espanyol folytatta azt a durva játékot amit elkezdtek a bajnokságban ellenünk és a Spanyol kupa első mérkőzésén. Az első mérkőzésen 8 darab sárgát és 2 darab pirosat gyűjtöttek be míg ezen a mérkőzésen mindössze 4-et. Pedig sokkal többet is kaphattak volna, de a bíró nagyon elnéző volt. 

Az első találatot a 32. percben szereztük meg amikor Messi gyönyörűen ugratta ki Munirt aki eltolta a kapus mellet a labdát majd higgadtan a kapuba helyezte. Messi a gólpassza előtt pár perccel saját térfélen adott el egy labdát eléggé meleg helyzetben, majd azonnal visszafutva szerelt. 

A második félidőben ugyan ott folytatódott ahol abbahagyták a felek. A Barcelona rutinosan tartotta a labdát és kerülte a sérülés kockázatát. Az Espanyol pedig ugyan olyan kemény játékot játszott mint az első félidőben. A második játékrészben az Espanyolnak mindössze egyetlen ígéretes lehetősége volt amikor Caicedo került helyzetbe, de a fiatal német kapusunk mellet nem tudta elvinni a labdát. A 2. találatra egészen a 87.dik percig kellet várni amikor ismét csak Munir került helyzetbe egy gyönyörű összjáték után. A első gólnál Messi adott gólpasszt itt pedig Aleix Vidal volt az. 

A mérkőzésen nem esett több gól így 6-1-es összesítéssel tovább jutottunk a Spanyol kupa negyeddöntőjében.

RCD ESPANYOL - FC BARCELONA: 0 - 2 (Munir (32',87')

 

"Nem volt erőszak, vér nem folyt"

A Barcelona és az Espanyol újra összecsapott. Ez alkalommal a Király Kupában

Pape Diop nyilatkozata mindent elmond a mérkőzésről

 

"Nem mondhatják, hogy erőszakossak voltunk, mivel senkinek nem folyt a vére. Ha azok akartunk volna lenni, mindannyiukat hordágyon vitték volna le"

 

 

A mérkőzést a Barcelona nyerte 4-1-re. Ugyan hamar vezetést szerzett az Espanyol Caicedo révén (9'), Messi először egyenlített (13'), majd a megfordította a meccset egy hatalmas szabadrúgásgóllal (44'). A második félidőben is dominált a katalán óriás és Piqué megszerezte a harmadik gólt is (49'). A kést Neymar forgatta meg az Espanyolban (88'). 

 

A mérkőzésre ismét a pankráció volt jellemző. Nem véletlen, hogy 13 lap villant a meccs folyamán és ebből 2 piros az Espanyolnak. Persze ha a bíró jobban, figyel ez a szám jelentőssen megugrott volna. 

Gólokkal a rasszizmus ellen!

Érdekes módon állna bosszút a városi riválison a Barcelona

Miután az Espanyol elleni derbin rasszista énekeket kántáltak a rivális drukkerek Neymarnak és ezt a bíró nem említette meg a jegyzőkönyvben, a klub igen érdekes módon állna "bocsszút". A Szerdán esedékes Király Kupában minnél több gólt szeretnének lőni a rivális gárdának, ezzel megakarják alázni az ellenfelet, a Január 2.-i események miatt

Sergi Roberto nem játszhat Szerdán

Sergi Roberto ma vizsgálaton vett rész és orvosi tanácsra nem lép pályára Szerdan az Espanyol ellen

Sergi Roberto a tegnapi meccs folyamán egy rúgást kapott a combjára. Ma orvosi vizsgálaton esett át és biztonsági okokból nem játszik Szerdán a Király Kupában. A sérülés súlyosságáról nincs hír.

A RFEF-hez fordul a Barcelona

A barcelonai derbin történtek miatt a klub a Spanyol Labdarúgó Szövetséghez fordul

A tegnap esedékes Espanyol elleni mérkőzésen, az ellenfél szurkolói rasszista megnyílvanulását a bíró nem említette meg a jegyzőkönyvben. Így a klub a Liga vezetőségéhez fordult az ügy miatt. Az Espanyol fanatikusok nem csak Neymar, hanem Suárez és Messi felé is provokatív viselkedést mutattak.

Döntetlennel kezdtük az évet

Nem sikerült megnyernünk az Espanyol elleni derbit. A mérkőzés nem a helyzetek, hanem a pankráció miatt volt csak érdekes. A városi riválisunk utoljára 2012 Január 8.-án tudott pontokat lopni ellenünk.

Sikeressen csent pontot a városi rivális Espanyol. A mérkőzést ugyan a Barcelona uralta, de gólig egyik fél sem jutott. A mérkőzésen 31 szabálytalanság (Espanyol 21 - 10 Barcelona) történt. Lapokból 8 lett, mindegyik sárga (Espanyol 5 - 3 Barcelona).