A kupában is sikerült

Ugyan nem egy gála mérkőzésen, de a kupában is megvertük az Athletic Bilbaot

A Vasárnap lejátszott bajnokin a baszkok nagy zakót kaptak. Akkor 6 gólt kaptak. A baszkok azzal vígasztalták magukat, majd a San Memesben megmutatják, hogy mire is képessek.

A mérkőzés elejét igyekeztek megnyomni a baszkok és ezáltal megtörni a Barcát már a korai percekben. Az első gólig nem kellett sokat várni. Egy hatalmas kontrát indítottak a katalánok. Arda Turan 4 védő fogságából passzolt Ivan Rakitic elé, aki beadta és a beadást Munir váltotta gólra. Az előny nem sokáig maradt egy gól, mert egy remek Barcelona támadás után Neymar fektette el a kapust a 16-os szélén és ezáltal kettőre növelte az előnyt a 25. percben. Az első félidőben ezután semmi egetrengető nem történt. 
A második félidőre az Athletic Bilbao is összekapta magát és még a rendes játékidő lejárta előtt Aduriz révén beállítoták a 2-1-es végeredményt.

A mérkőzés bíztató lehet, ugyani a San Memesben az MSN tagjai közül csak az N játszott és ha az első félidőben nyújtott teljesítményt tudjuk hozni a Camp Nouban, akkor a Bilbaonak pokoli 90 perce lesz.

A mérkőzésen egyébként Aleix Vidal kisebb húzódást szenvedett el és a mai nap folyamán könnyített edzést végzet külön a csapattól, viszont Messi 100%-os munkát végzett

A Barcelona történelmében ez volt a 2222. győzelem. Ezt 3881 mérkőzésen érték el a katalánok.

"Nem volt erőszak, vér nem folyt"

A Barcelona és az Espanyol újra összecsapott. Ez alkalommal a Király Kupában

Pape Diop nyilatkozata mindent elmond a mérkőzésről

 

"Nem mondhatják, hogy erőszakossak voltunk, mivel senkinek nem folyt a vére. Ha azok akartunk volna lenni, mindannyiukat hordágyon vitték volna le"

 

 

A mérkőzést a Barcelona nyerte 4-1-re. Ugyan hamar vezetést szerzett az Espanyol Caicedo révén (9'), Messi először egyenlített (13'), majd a megfordította a meccset egy hatalmas szabadrúgásgóllal (44'). A második félidőben is dominált a katalán óriás és Piqué megszerezte a harmadik gólt is (49'). A kést Neymar forgatta meg az Espanyolban (88'). 

 

A mérkőzésre ismét a pankráció volt jellemző. Nem véletlen, hogy 13 lap villant a meccs folyamán és ebből 2 piros az Espanyolnak. Persze ha a bíró jobban, figyel ez a szám jelentőssen megugrott volna. 

Gólokkal a rasszizmus ellen!

Érdekes módon állna bosszút a városi riválison a Barcelona

Miután az Espanyol elleni derbin rasszista énekeket kántáltak a rivális drukkerek Neymarnak és ezt a bíró nem említette meg a jegyzőkönyvben, a klub igen érdekes módon állna "bocsszút". A Szerdán esedékes Király Kupában minnél több gólt szeretnének lőni a rivális gárdának, ezzel megakarják alázni az ellenfelet, a Január 2.-i események miatt